Streken 2020

Til jul fikk jeg den kuleste lua av Trude. Og for oss som husker da vi bare hadde NRK på TV er jo Streken (La Linea) et bekjentskap man ikke glemmer.

Jeg hadde i utgangspunktet ikke planer om å hekle slike luer, men da ei venninne flæsja lua på snap, var det opptil flere som rakk opp hånda og lettlurt som jeg er sa jeg jo ja. Så da har jeg heklet flere i varierende fargenyanser og garntykkelser, og det blir sikkert et par til også, går jo fort når man først starter.

Nå ble jo luene heklet med tanke på at 2021 skulle bli så mye bedre, men nå ble jo alt stengt ned her i Oslo, så kanskje jeg skal utvide og brodere på 2021 også?


Lua hekles ensfarget med fastmasker og streken broderes på med korssting.

Jeg har bare brukt ei vanlig lueoppskrift, dvs. den formelen jeg alltid bruker for å hekle luer (eller grytekluter eller brødkurver)
Lua på bildet er heklet i Smart, krok 3.5 og fastmasker. Den er finest i denne tykkelsen, men jeg orket kun en av disse, de andre har jeg brukt litt tykkere garn (100m pr 50g) og krok 5 på, det går litt kjappere.  
Du trenger jo heller ikke hekle, du kan jo like gjerne strikke ei lue og brodere maskesting.


NB! For dere som er for unge til å huske streken. Det er viktig at streken ikke går helt rundt lua. La det være åpent midt bak. Og hvis du lurer på hvorfor, så er det sikkert et par videoer på youtube som viser hvorfor.

Kommentarer

  1. Kul lue!
    Ja, det bedre tid til sånt nå :-)

    SvarSlett
  2. Artig lue! Takk for tipset! Kjekt å ha mange luer denne kalde vinteren. Her er det 20 minus i øyeblikket. Vi fyrer i to ovner, men gleder oss over at i alle fall det er normalt.

    Riktig god helg fra Ingunn

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Tusen takk for for at du tar deg tid til å legge inn en kommentar.
Det er kjempehyggelig og jeg leser alle kommentarer.

Populære innlegg