Julestrikken: 80-tallet er tilbake


80-tallet ser ut til å være tilbake. Oversized, fluffy og hårete garn så langt øyet kan se på instagram. Men jeg inrømmer det, morsomt strikk da. Med størrelse 8 på pinnene så går det jo superfort å strikke en genser.

Eller jeg er usikker på om julestrikken var spesielt morsom eller spesielt rask. Jeg spurte selv tantebarnet om hun ville ha en genser og la ved et par bilder og sa hun kunne sikkert sjekke instagram også. Som strikkende tante så jeg for meg striper, tantebarnet derimot så for seg ruter.
Vel, har jeg sagt A får jeg vel si B også, så da var det bare å legge utpå ruter da.

Ermer i glattstrikk og bakstykke i perlestrikk var bare svosj, svosj, ferdig. Forstykke derimot, fram og tilbake med ruter.... Jeg vurderte to alternativ, enten intarsia med et nøste pr rute og tvinne mellom rutene eller ta med trådene hele veien og tvinne underveis. Jeg valgte det siste, men jeg er usikker på hvor fint det ble. Genseren er jo så løs og gjennomsiktig at tvinningen vises igjennom.
Men, men, ungen får bruke genseren om hun vil og heller ønske seg en ny i striper.


Mønsterinspirasjon: #embraknit
Garn: Drops  Melody
Pinner: 6 og 8 mm 

Kommentarer

 1. Synes genseren ble kjempefin på den flotte jenta! Ser ut til at hun er fornøyd, og det kan du være også!

  Klem Ingunn

  SvarSlett
 2. Genseren ble kjempefin.
  Rart med den moten, nå kan jeg bla i gamle oppskrift-hefter og finne mye som er aktuelt på nytt - noen ganger må fasong endres litt.
  Ha en fin Måned med nye strikkeprosjekt.
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
 3. Stilig! 80-tallet var fint det. Skikkelig høydepunkt å bestille garn fra Ull og Tull der du fikk akkurat så mange gram du ønsket av hver farge. Det var tider :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Tusen takk for for at du tar deg tid til å legge inn en kommentar.
Det er kjempehyggelig og jeg leser alle kommentarer.

Populære innlegg