1. Adventskalender

Adventskalender er gøy.
I år har jeg en hobbykalender som Margrethe har laget til meg, mens jeg har laget en til Magnhild.
Svigermor har laget til ungene (de får 8 pakker hver), i tillegg får de Forskerfabrikkens julekalender. Det kan bli spennende, håper bare det ikke er for mange grisete forsøk.
Og i tillegg har selvsagt gubben kjøpt Sverre Sætre sin sjokoladekalender til meg.


  
Ellers finnes det masse kalendere å finne på nettet, jeg følger ikke så mange av dem. Men jeg tenkte å tipse om to strikkekalendere jeg vet om.(Du kan delta uten å være medlem av Facebook, se Oslo-gruppen sitt innlegg.)
Adventsstrikken går i korthet ut på å strikke lapper til lappertepper som gis til kreftpasienter. Oppfordringen er å strikke en lapp hver dag i desember.

Legg opp 9 masker med garn som egner seg til pinne nr 5, strikk fram og tilbake i 21 cm (kortsiden av et A4ark) og fell av. Fest trådene.

Det finnes flere Ull og Omtanke-grupper rundt om i landet, så om du gir lappene dine til Askøy-gruppa eller en annen gruppe spiller ingen rolle.
Selv har jeg et lass med lapper som skal monteres til et pledd, så min adventsdeltakelse blir å montere noen lapper hver dag.


Vanja inviterer også til adventsstrikk via Facebook.
(Her må du være medlem av gruppen Vanjastrikk for at lenken skal fungere, eventuelt søk på Adventsstrikk 2015 hvis du har problemer med lenken.)
Strikk din egen kofte på 24 dager.
Kult, men jeg tror nok ikke jeg deltar i år.


Ja, siden det er så i vinden med adventskalendere i alle retninger, så vil jo jeg også ha kalender på bloggen.
Planen er å presentere et enkelt julegavetips hver dag. Og jeg anser meg som ganske god på enkle, kjappe ting - og siden jeg har blogget i maaaange år har jeg selvsagt et rikholdig arkiv å ta fra.  Så her kan det bli mye hummer og kanari. (Jeg har ingen ambisjoner om å lage en ting hver dag altså. Spise sjokolade hver dag derimot...:-)

Kommentarer

  1. Jeg har tenkt å prøve meg på Vanja sin adventsstrikk, men om jeg blir ferdig i tide får jeg se på.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Tusen takk for for at du tar deg tid til å legge inn en kommentar.
Det er kjempehyggelig og jeg leser alle kommentarer.

Populære innlegg