Pennybukse

 
Selv om jeg har dilla på morsomme hekleluer for tida, så hender det jeg gjør andre ting innimellom. Vel, jeg rekker ikke så mye annet enn å hekle luer da.
 
Tantebarnet mitt på fire liker brannmann Sam og da spesielt Penny. Kjenner at jeg blir ekstra glad når han som gutt liker Penny bedre enn Sam.
Penny har gul bukse og gule bukser er selvsagt kulest!
 
Har strikket bukse (eller knebukse som mønsteret heter) fra boka Den store guttestrikkeboka av Charlott Pettersen.
Den er strikket i Royal alpakka fra Dalegarn.
 
Og det aller beste var at gutten ble overlykkelig over den nye buksa og ga bort sin gamle gule bukse til lillebror siden han hadde fått en ny fin en.
Det er ikke ofte hjemmestrikkede ullklær utløser så stor glede.
 
 
I mønsteret kan man velge mellom midje med lav vrangbord og snor eller midje med høy vrangbord. Jeg tenkte at det kan være greit å kunne ha på seg buksa selv uten å måtte ha hjelp av en voksen for å knyte, så jeg valgte høy vrangbord.
 
Om det var et smart valg er jeg ikke så sikker på.
Den holdt jo seg ikke oppe i det hele tatt, stakkars gutten gikk rundt med den ene hånda overfylt med kosedyr og den andre måtte han bruke til å heise opp buksa med for hvert skritt han tok. Jeg er ikke sikker på om jeg kunne ha strikket den så my strammere heller?
Nå har jeg ikke fått statusrapport fra mor, så jeg er ikke helt sikker på hvordan de har løst problemet, det kan hende vi må inn med en strikk i livet.
 
 
Elles var det et fint mønster å følge, godt beskrevet og lett å strikke.
Måtte riktignok fnise litt av skrivefeilen: ...fortsett rundt 2 r , 2 vr i glattstrikk.
 

Kommentarer

  1. Den var fin. Alltid gøy med strikkede plagg som blir elsket.

    SvarSlett
  2. Så flott at buksa ble mottatt med så stor entusiasme!. Kamskje hadde det hjulpet med tynnere pinner på linninga? Fasongen ellers ser jo helt fin ut. Gult er kult!

    God mandag ønskes av Ingunn

    SvarSlett
  3. Kjempe skjønn bukse også så koselig at tantegutten din likte den så godt. Ingenting er så gøy som å gi bort hjemmestrikk til noen og at de blir super glade over å få det.

    SvarSlett
  4. Det er gøy når hjemmestrikkinga blir så godt mottatt!

    SvarSlett
  5. Uff, irriterende med klær som ikke holder seg på plass. Men buksa ble veldig fin da, og en strikk fikser sikkert ribbe-problemet.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Tusen takk for for at du tar deg tid til å legge inn en kommentar.
Det er kjempehyggelig og jeg leser alle kommentarer.

Populære innlegg