Gutteodin eller jenteodin?

Skulle gjerne tatt æren for det fine fargskiftene, men det kommer ferdig på nøstet.
 
Vi var en snartur i Bekkjarvik i sommer for å spise litt (det er faktisk ikke tull, vi legger opp sommerferien etter gode restauranter) og der fant jeg selvsagt en liten garnbutikk. Parkerte mannen på utsida og stormet inn døra.
Jeg liker veldig godt fargene i Nordlys-garnet, men jeg blir fort lei av å strikke på pinne 3, så da jeg fant tjukke Odin som har samme farger var det selvsagt forelskelse ved første blikk.Garn: Odin fra Viking Garn 1 nøste og brun babyull eller annet til dusk
Heklekrok: 6,5 mm
Størrelse: Passer hodestørrelse 54 cm, men enkel å justere til større/mindre.
Heklefasthet: 10 staver på 10 cm

lm – luftmaske
kjm – kjedemaske
st - stav

Hekle 6 lm og sett dem i ring med 1 kjm.
1. omg: 3 lm (tilsvarer 1. stav), deretter 11 staver omkring ringen, avslutt med 1 kjm i 3.lm. Det skal være 12 st på denne omgangen.
2. omg: 3 lm (tilsvarer 1.stav). 1 st til i 3.lm. Hekle deretter 2 st i hver st ut omgangen. Avslutt med 1 kjm i 3.lm. Det skal være 24 st på denne omgangen.
3. omg: 3 lm (tilsvarer 1.st), 2 st i neste st, deretter * 1 st i neste st og 2 st i neste *. Fortsett med det som står mellom *-* ut omgangen. Avslutt med 1 kjm i 3.lm. Det skal være 36 st på denne omgangen.
4. omg: 3 lm (tilsvarer 1.st), 1 st i neste st, deretter 2 st i neste st. * 1 st i de to neste st og så 2 st i neste st *. Fortsett med det som står mellom *-* ut omgangen. Avslutt med 1 kjm i 3.lm. Det skal være 48 st på denne omgangen.
5. omg: 3 lm (tilsvarer 1.st), 1 st i de neste 10 st, deretter 2 st i neste st. * 1 st i de 11 neste st og så 2 st i neste st *. Fortsett med det som står mellom *-* ut omgangen. Avslutt med 1 kjm i 3.lm. Det skal være 52 st på denne omgangen. (Trenger du større lue, så øker du bare flere steder.)
6.-17. omg: 3 lm (tilsvarer 1.st), 1 st i hver st ut omgangen. Avslutt med 1 kjm i 3.lm. Kutt tråden.
18. omg: Finn et garn i en kontrastfarge og hekle en runde med fastmasker. Jeg brukte dobbel babyull på min kant. 

Fest trådene og lag dusk.
 
 
Anbefaler duskedingen Clover Pom-pom maker, med den går det superfort å lage dusker.
 
Og blir det for lite garn, så kan du legge inn ei ekstra stripe nederst på lua med annet garn. På lua under har jeg brukt grå Alfa til kant og dusk.
 


Kommentarer

 1. ÅÅÅ for noen fargeskift!! Takk for at du viser oss, dette skal jeg få tak i, det er helt sikkert.
  Nydelig. Ha en flott kveld.

  SvarSlett
 2. Å, det så ut til å være et fantastisk garn. Herlige farger. Godt jeg har noe tilgode å prøve. ;) spennende med nye garnbekjentskaper. Og veldig fine luer! Det enkle er ofte det beste.

  SvarSlett
 3. Knallfin! Og takk for oppdkrift og garntips!

  SvarSlett
 4. Så fine luer, og oppskrift også, supert! Ble jo fristende for en som egentlig strikker å finne fram heklenålen. Et av de penere selvstripende garnene jeg har sett.

  SvarSlett
 5. Ser man det! Oppskrift på hekla-lue i flott garn. Tusen takk! Synes det er så kjekt å høre andres erfaringer og ev anbefalinger. Det er jo et mylder av garnsorter der ute. Synes begge luene ble fine. Snart er det luetid igjen.....

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 6. Deilig med garn som ordner fargeskiftene selv :) Luene ble veldig kule ^^

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Tusen takk for for at du tar deg tid til å legge inn en kommentar.
Det er kjempehyggelig og jeg leser alle kommentarer.

Populære innlegg