Trendy kjærring?

Strikking i svømmehallen.

Jeg er ikke så veldig opptatt av å være trendy, på en annen side er jeg alt for mainstream til å være utrendy også. Jeg er tvers igjennom vanlig. Bortsett fra det der med strikkinga da.

I mange år har jeg vært hu sære kjerringa (på trøndersk er ikke kjerring nødvendigvis et skjellsord, det er rett og slett det man kaller damer) som strikker overalt.
Tidligere snakket jeg svært sjeldent høyt om strikkinga mi på jobben. Innen IT (sikkert i flere bransjer også) var det i mange år (til dels nå også) vanlig å ta veldig avstand fra typiske husmorsysler, så jeg har hørt veldig mange ganger at jepp, jeg er dame, men jeg strikker ihvertfall ikke osv....

Nå derimot holder jeg tydeligvis på å bli veldig TRENDY. Ifølge Aftenposten skal strikking visstnok bli enda mer populært i 2014 enn det hittil har vært de siste årene:
Strikking tar helt av og er kjempetrendy. Det handler om å kunne vise at man prioriterer å sette av tid til strikking, og å kunne skilte med noe hjemmelaget, gjerne til barna. Strikking er noe ekte, nært og naturlig. Det begynte med Skappel-genseren. Vi har sett strikkebøker, for eksempel en egen guttestrikkebok, som selger godt, og strikkebutikker som blåses til liv midt på hippeste Grünerløkka i Oslo, sier Rindal.

Jeg tror jeg må ta opp porselensmalingen for å bli litt sær igjen.

Kommentarer

 1. Hehe! De hippe har nok allerede hoppet videre til neste trend. Når det står i avisen at det er trendy, så er det soooo last year.

  Men for all del, jeg lever godt med å være trendy.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du har forsåvidt rett, står det i avisa så er det allerede på vei ut. Så da er jeg vel snart passe sær igjen. :-)

   Slett
 2. Jeg gleder meg til å se mer porselensmaling fremover :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du skal ikke se bort ifra at det kan dukke opp. Porselensovnen min er tilbake i garasjen min, så den er ihvertfall innen rekkevidde.

   Slett
 3. Trend eller ikke, jeg har strikka siden jeg var jentungen og har likt det bestandig. Jeg gleder meg både over selve prosessen og det ferdige resultatet.

  Ha en strålende mandag!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er fint når man har en hobby som man synes er gøy over lang tid.

   Slett
 4. Hehe...strikking er trendy ja, hvem skulle trodd det?! Selv begynte jeg med hekling før strikking ble så "in", men slengte meg på bølgen, og begynte å lære meg strikking også :)
  syns godt du kan vise litt porselensmaling :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg får prøve å se om jeg husker hvordan jeg blander fargene og hive meg uti :-)

   Slett
 5. Fint at det er trendy, men jeg synes ikke at Dorte Skappel skal ha æren for å ha begynt strikketrenden, vi var vel mange som strikket før hun laget genseren sin.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, strikketrenden var vel godt på vei før den dukket opp. Men den genseren nådde vel ut til en del som verken før eller siden kommer til å strikke noe mer :-)

   Slett
 6. Vi er maange som strikker m.m og det er kjekt, en fin blogg som jeg gjerne vil følge fremover, hilsen Beth i Bergen

  SvarSlett
 7. Artig lesning! Jeg er nok litt som du, har strikket i "smug" i mange år og ikke akkurat fremhevet min store lidenskap på jobben. Man drar ikke fram strikketøyet på møter i en mannsdominert bransje, for å si det sånn. Men merker godt det er blitt mere stuerent og pop å være en strikker den siste tida (dog ser jeg vel ikke for meg at jeg noen gang kommer til å blande strikketøy og jobb…;)

  Riktig god strikkehelg :)

  SvarSlett
 8. Før vi vet ordet av det, er f.eks. syklubb blitt en farsott også. Mamma mia, verden ass, står ikke til påske!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Tusen takk for for at du tar deg tid til å legge inn en kommentar.
Det er kjempehyggelig og jeg leser alle kommentarer.

Populære innlegg