Den som venter, venter sikkert på noe fint?

 

Det begynner å bli noen år siden jeg lovte søstra mi et pledd. Ja ikke bare lovte, jeg kjøpte selvsagt garn i samme slengen. Og som ansvarlig storesøster med lite tro på lillesøstra sine ullvaskeevner (i mine øyne blir hun selvsagt aldri eldre enn en fjortis) så kjøpte jeg selvsagt et billig superwashgarn, til og med på salg slik at det ble enda billigere.

Etter litt god modning av garnet var det på tide å gjøre noe med dette. Så jeg startet med den geniale ideen å bruke boka 200 crochet blocks av Jan Eaton og hekle 96 forskjellige lapper.
Boka er fin, men jeg irriterer meg stadig over at det ikke er 200 forskjellige mønster. Når hun passerer 100 lapper så regnes hver fargevariasjon av lappene som egne lapper....

 
Det er veldig gøy å hekle så mye forskjellig, men etter å ha heklet noen lapper så begynte jeg å ane uråd. Greit at jeg kan hekle litt ujevnt, men det var da svært så forskjellig lappene ble da. Så jeg heklet enda et par lapper før jeg faktisk leste og sammenlignet mønsterne.
Hvordan får Jan Eaton 28 fm i bredden og 34 fm i bredden til å bli like stort?
Jeg klarer det ikke ihvertfall.
 

Vel, jeg kunne jo hekle en ekstra runde rundt de som ble litt små slik at de ble like store. Men så kom neste problem; hadde jeg egentlig nok garn?
Min erfaring er at pledd av billig garn ikke blir så mye billigere enn av Finull fordi jeg bruker så mange flere nøster. Og så er det tyngden da, Finull er så lett og luftig, dette blir jo blytungt. Jepp, jeg jobber mye med testing - jeg klarer å se problemer med det meste.

Nåja, jeg pælma lappene i en pose og kasta dem bakerst i skapet. Kanskje jeg tar dem fram en gang og lager noen dukkepledd? Ellers kan de bare ligge der som isolasjon et par år.

Men hva med min søster?
Hun må nok vente lengre på et pledd, gitt.
Men da vil hun få et pledd i lekker Kauni:

Kommentarer

 1. Man har vel lett for å overvurdere folk som gir ut bok, og forventer at alt er supergjennomtenkt og perfekt, men jeg er blitt skuffet mange ganger jeg også...

  Jeg er sikker på at søsteren din får et lekkert teppe etter hvert! :)

  SvarSlett
 2. Synd prosjektet havnet bakerst i skapet da, for det var jo mange spennende mønster. Men skjønner deg for såvidt. Du får plukke ut de lappene som er mest like og lage pute. ;)
  Men jeg ble veldig nysgjerrig på Kauninøstene dine. Hva slags fargekode har de? Ser nydelige ut.

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Ser ut som om det blir et nydelig teppe ut i fra de fargenedu har valgt ihvertfall!Kjedelig med lapper som ikke blir like store..

  SvarSlett
 5. Jeg hadde nok brukt de lappene som ser noenlunde like store ut, hekla flere i samme størrelse og blitt ferdig med hele prosjektet.

  Lykke til!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 6. Ellen Karin: Pute var et godt forslag!
  Fargekoden på Kauni er EJ.

  Vurderer også å hekle noen små pledd, men det blir ikke et stort av dette.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Tusen takk for for at du tar deg tid til å legge inn en kommentar.
Det er kjempehyggelig og jeg leser alle kommentarer.

Populære innlegg