Moderne?

 
Jeg gjør av og til spede forsøk på å være litt moderne. Ikke det at jeg følger med så veldig i motebildet, men sneier man innom et strikkeforum så blir man ihvertfall oppdatert på moderne strikk.
 
Og jeg er stadig like lettpåvirkelig. Ikke synes jeg lua er spesielt fin, og jeg kan ikke fordra å strikke på pinner nr 2,5. Så da kan man jo lure på hvorfor jeg plutselig har ei slik lue? Jeg er da virkelig for gammel til å tro at jeg blir seende ut som Tone Damli selv om jeg har ei halvdvask lue som ligner den hun har.
 
Jeg vet ikke om jeg er helt fornøyd. Fairytale er litt ujevnt og siden jeg ikke strikker så veldig jevnt blir det ikke helt bra.
Og kanskje litt lang?
Og kanskje en ikke helt kledelig farge?
 

Garn: DSA Fairytale
Pinner: 2,5 mm
 
Lua mi ble 25 cm høy, hvis du ønsker den kortere så må du starte fellingen tidligere.
 
Legg opp 110 masker. Strikk rundt og rundt og rundt og rundt og litt mer rundt.
Når du har strikket 18-19 cm starter fellinga.
Sett et merke i maske 27, 55, 82 og 110. Det er her det skal felles.
Jeg felte på følgende måte: Løft masken som er merket over på høyre pinne, strikk deretter 2 masker sammen, til slutt løfte den merkede masken over de som er strikket sammen.
Fell slik ved hver merket maske.
Strikk en omgang uten felling.
Fortsett med felling annenhver omgang.
Når det er igjen passe antall på toppen, færre enn 10?, avslutt og trekk tråden igjennom maskene.
Fest trådene og vips er den ferdig.
 
For en penere felling så burde fellinga ved maske 55 og 110 helle motsatt vei. Dvs. strikk 2 masker sammen, sett maska tilbake på venstre pinne og løfte merkemaska over. Sett maska tilbake på høyre pinne. Eller noe sånt. Men da må det telles om for å plassere merkene? Og det orker jeg ikke.
 
 
NB! Med mindre du elsker å strikke på tannpirkerpinner og strikker superfort, så vil jeg anbefale å kjøpe lua. 299,- for denne er et varp. For dette er langdrygt og kjedelig strikk og kommer til å ta knekken på enhver gryende strikkeinteresse. Søk på FWSS, så kommer det sikkert opp en butikk som selger den.
 

Kommentarer

 1. Ikke alt som er moderne, er av det beste.
  Her var kanskje fargen feil til deg?Ellers hadde jo lua fin fasong, dersom den er stor nok. Den virket litt bedre på jenta enn på deg.
  Klem!

  SvarSlett
 2. Jeg synes lua ble fin den, men som du nevner, sikkert veldig kjedelig strikking.... ha en fin kveld hos dere, og kos deg med noe nytt på pinnene..

  SvarSlett
 3. Hva? Er det ikke Tone Damli på bildet? Kliss likt, jo!

  SvarSlett
 4. Ikke helt meg med slik lue heller, men jeg synes den var fin da, passet veldig godt til jenta.
  Gørr kjedelig strikk da, er ikke god på sånn tannpirker strikk.
  Ønsker deg en fin ettermiddag.
  Klem Tone

  SvarSlett
 5. Syns lua var fin jeg! Mulig det er fordi jeg var ung på 80-tallet, og da var sånne luer med rullekant veldig i skuddet. De var riktignok litt kortere/satt litt mer etter på hodet, men uansett - jeg har faktisk tenkt å strikke meg en sånn selv - jeg ser ikke ut som Tone DA hverken med eller uten lue uansett... :-)

  SvarSlett
 6. Av en eller annen grunn kler jentungen alt :-)

  Og på 80-tallet gikk vi ikke helst uten lue da?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Tusen takk for for at du tar deg tid til å legge inn en kommentar.
Det er kjempehyggelig og jeg leser alle kommentarer.

Populære innlegg