Kamera/mobil som hjelpemiddel


Når jeg hekler babytepper er det sjelden jeg har en startplan om hvordan mønsteret skal se ut eller hvor mange lapper jeg skal ha av hver farge. Dere har kanskje lagt merke til at jeg er glad i ensfargede lapper? Mindre trådfesting :-)

Ihvertfall, jeg hekler en hel haug med lapper før jeg begynner å legge dem utover for å se om det blir noe mønster utav det. Da kan jeg justere underveis og se hvilke lapper man trenger flere av. En av grunnene til at jeg hekler så mange tepper er også det at det ofte blir lapper til overs med denne metoden og da har jeg jo starten på neste teppe.


Denne gangen var det litt annerledes, jeg hadde en viss mengde restegarn som jeg hadde planlagt å bruke, det var ikke aktuelt å kjøpe til noe mer, så det var bare å hekle opp det jeg hadde. Så da hadde jeg 20 lapper som jeg innså var litt vanskelig å plassere.

Fikk hjelp av Stina (det er hun som har lært meg sammenheklingsmetoden jeg bruker) til å legge lappene i noe som ligner mønster eller lett tilfeldig utover. For hver ny omrokkering av lappene tok jeg et bilde med mobilen, da er det enkelt å sammen ligne med tidligere versjoner for å se hvilket mønster som ble best.

Og ikke minst da ligger mønsteret inne på mobilen så det er bare å sjekke der hvilken rekkefølge lappene skal monteres.


Lappene er hekler i Viking Sportsragg og Viking Superwash med heklekrok nr 5. Og som man ser av bildene skal de hekles sammen med rødt. Teppet skal gis bort til Lindys nøstesøstre (FB-gruppe) som samler inn til Kirurgisk barnepost 1 på Rikshospitalet.

Hvilken versjon jeg valgte?
Nr 3.

Kommentarer

 1. Det blir kjempe tøft.
  Klem Tone

  SvarSlett
 2. den metoden bruker ofte jeg også. Spesielt når jeg skal sy lappetepper. Herlige farger i teppet du laget.
  Klem

  SvarSlett
 3. Dette blir kjempekoselig, da. :)

  Ta gjern turen innom bloggen vår og bli med på vårt store blogglotteri :)

  SvarSlett
 4. Tror Stina må være dronningen av planlagte tilfeldigheter :D Godt valg av hjelper! Håper du får en finfin helg! ;)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Tusen takk for for at du tar deg tid til å legge inn en kommentar.
Det er kjempehyggelig og jeg leser alle kommentarer.

Populære innlegg