Holder stimen på bokfronten


26 av 52 uker har passert og boklesingen går over all forventning.
Oppdagelsen av at jeg klarer å lytte til lydbøker når jeg strikker på t-banen hjalp mye (jeg har problemer med å konsentrere meg om lydbøker ellers, men når jeg strikker klarer jeg å holde fokus). Så i efffektivitetens ånd så går jeg for 3 i 1: 1 time på banen hver dag, 1 time til strikking og 1 time til bøker og bruker kun 1 klokketime på dette.

Jeg har lest utrolig variert hittil i år. Det kommer også av at jeg hører mange lydbøker, jeg plukker av det utvalget som er på hylla den dagen jeg er på biblioteket. I tillegg har det blitt mange klassikere, spesielt fordi gamle bøker er kortere enn nye bøker. Og når man har hørt 17 timer på ei bok, så er det greit med ei som tar 5 timer etterpå.

Ikke alle bøker passer som lydbok, man mister litt i og med at man ikke ser teksten. Det er også vanskelig å gå litt tilbake og lese litt igjen hvis man føler at man har gått glipp av noe. Og ikke minst, man kan ikke skumlese sidene eller hoppe over litt. Dette gjør at jeg innser at jeg aldri skal høre flere bøker av Jo Nesbø på lydbok, jeg holdt på å svime av da jeg hørte de groteske beskrivelsene.

Jeg har imidlertid lest mye av norske forfattere og har fått en ny favoritt: Selma Lønning Aarø. Boka En rekke avbrutte forsøk er hysterisk morsom.

Mars:

20. bok: Kristin Valla: muskat. - Lydbok. Ok.
21. bok: Unni Lindell: Elsker deg av hele mitt jærte. - Barnebok. Søt.
22. bok: Vikas Swarup: Gutten som hadde svar på alt. - Lettlest. Fantastisk fin bok.


April:
23. bok: Ernest Hemingway: Og solen går sin gang - Lydbok. Ok.
24. bok: Karin Alvtegen: Skygge. - Lydbok. Spennende.
25. bok: Jonas Lie: Familien på Gilje. - Lydbok.


Mai:
26. bok: Selma Lønning Aarø: En rekke avbrutte forsøk. - Hysterisk morsom.
27. bok: Susan Abulhawa: Morgen i Jenin. - Lydbok. Veldig bra. Ha lommetørkle tilgjengelig.
28. bok: Sigurd Hoel: Møte ved milepælen. - Lydbok.
29. bok: Ian McEwan: Om forlatelse. - Bra, helt annerledes enn jeg trodde den skulle være.
30. bok: Marguerite Duras: Elskeren. - Lydbok. Har lest den før. Nei, jeg liker den fortsatt ikke.
31. bok: Margaret Skjelbred: Gulldronning. Perledronning. - Lydbok. Veldig bra.

Juni
32. bok: Hedda H. Robertsen: Skutt i filler av Mads Mikkelsen. - Kjedelig.
33. bok: E.B. White: Charlottes Tryllevev. -Barnebok. Søt.
34. bok: Anna Gavalda: Eg elska ho. - Lydbok. Tja.
35. bok: Arnaldur Indridason: Gravstille. - Lydbok. Krim. Bra.
36. bok: Edvard Hoem: Mors og fars historie. - Lydbok. Bra.

Kommentarer

 1. Ikke verst det der. Jeg er fullstendig avhengig av å lese noen sider på sengekanten hver kveld. Med to små barn er det dessverre nesten den eneste lesetiden jeg har for tiden, men er man lesehest så er man lesehest. Til enhver tid har jeg kanskje 20 bøker som venter på å bli, jeg finner nemlig alltid noe nytt som fanger interessen min. En titt på Amazon er jo rent farlig, i allefall for lommeboka, hehe. Ha en fin lesehelg. :-)

  SvarSlett
 2. Det var imponerende. Det er ingenting som far meg til a sovne sa fort som en lydbok... antagelig minner det for mye om a bli lest for som barn ;-) Men jeg tenkte kanskje a ta med noen slike pa ferie for a spare noen kilo a dra pa... Vel, kan bli mye sovn i ferien kanskje...

  SvarSlett
 3. Imponerende liste. Jeg har notert meg noen og tenker det blir en tur på biblioteket på mandag. De får vel sjokk når de ser meg låne noe annet enn hobbybøker. Lenge siden jeg har lest en bok nå, det var anderledes før i tiden...

  SvarSlett
 4. Før leste jeg mye på sengekanten, men nå legger jeg meg så seint at jeg ikke rekker det.

  Lydbøker som sovemiddel høres ut som en flott ferie :-)

  Jeg må vel si at det er pga denne alongen at jeg har begynt å lese annet enn hobbybøker igjen :-)

  SvarSlett
 5. Du er kjempe flink. Har fulgt med deg på HB og ser at du leser/hører mye.
  Jeg er enig med det om at det er vanskelig å gå tilbake på en lydbok om man ønsker å høre noe på nytt. Jeg har spolt meg mye att og fram på lydbøker ja, da er det lettere med en vanlig bok du holder i hånden. ;-)

  Jeg klarte 34 bøker lest/hørt på årets første halvår, hadde håpet på enda en men måtte gi tapt overfor tannverk etter et besøk hos tannlegen på torsdag. Lykke til videre med boklesingen, jeg følger spent med. :-)

  SvarSlett
 6. Du holder virkelig stimen må jeg si. Selv har jeg falt av litt på lesefronten. Nå har jeg gått over til å kjøre bil til jobb og da mistet jeg glatt over en time med lese/strikke(og evt lydbok) tid. Det går ikke å høre lydbok i bilen, jeg blir for ukonsentrert.
  Takk for hyggelig kommentar i bloggen min. Jeg håper også på at det kommer en hyggelig cafe på det nye senteret, i tillegg til en bra matbutikk.

  SvarSlett
 7. Jeg hører aldri på lydbøker, men ingen dum ide å strikke og lytte samtidig. Elsker klassikere, det var kanskje det jeg skulle teste ut først, siden de er kortere, akkurat det har jeg ikke tenkt over.

  Må jo passe godt til sokkestrikking? Gå for julisokkene, du kan jo jukse litt, dvs de MÅ jo ikke være rester...

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Tusen takk for for at du tar deg tid til å legge inn en kommentar.
Det er kjempehyggelig og jeg leser alle kommentarer.

Populære innlegg