Strikketreff i Bergen

I helga var jeg for første gang i Bergen. Ja, jeg synes faktisk det er litt sært at det måtte strikkepinner og garn for å få meg dit. Hadde lagt inn tid for å se meg om i byen og smart nok hadde jeg skaffet meg personlig guide - jeg dro jeg sammen med ei som er oppvokst i Bergen. Været var aldeles strålende, så vi fikk sett en god del.  
Lørdag var vi på besøk til Hillesvåg Ullvarefabrikk. Her fikk vi omvisning og mulighet til å shoppe i butikken. Vi ble delt i to grupper der den ene startet med omvisning og den andre i butikken. Guiden vår var litt bekymret fordi det så ut til at vi kom til å overskride den planlagte halvtimen på omvisningen, vi andre derimot var lite stresset av dette - 35 strikkedamer inne i et stort garneldorado? Neh, null sjanse for at de er ferdig shoppet i løpet av en halv time.
Her farger de garn. De har tilpasset maskinene slik at de kan farge fra 4-80 kg samtidig. 4 kg betyr jo at man kan få spesialfarget garn hvis man skulle ha behov for det. 
Dette var første gangen jeg har vært inne i en garnfabrikk så det var kjempeinteressant å se hvordan de behandler ulla fram til ferdig strikkbart garn. 
Pappkremmerhusspolene de bruker veier ca 33 gram, bare sånn hvis noen lurer på det (nei, de på bildet er noen helt andre).

Etter at vi var ferdige med omvisning og handling, slappet vi på brygga i strålende sol. Husflidslaget vartet opp med mat og livet var ganske behagelig.

Hva gjorde vi ellers den helga? Tja, satt inne i en stor konferansesal og pratet og lo og hadde det kjempefint oss garnnerder immellom. 
Nåja, kunne jo selvsagt ikke komme tomhendt hjem.
Gubben har ikke vartet opp med mink, så nå har jeg tatt affære selv og kjøpt en utrolig myk og deilig mink selv - knall rosa. Utstyr må man ha, så litt flere heklekroker og ei søt mappe ble det også. Og man kan da vitterlig ikke sitte uten sko på beina når man er ute blant folk.

Ei strålende helg, med mye moro. Tusen takk for arrangementet Spøt-Oline!

Kommentarer

 1. Virker som om dere hadde det helt topp der! Flotte bilder og fint "sammendrag" for de som hadde lyst til å delta men ikke kunne. Sukk ... neste gang kanskje?

  SvarSlett
 2. Takk for sist! Kjekt treff, og veldig hyggelig å møte deg.

  SvarSlett
 3. Takk i like måte. Kjempemoro å treffe folk man tror man kjenner :-)

  SvarSlett
 4. Nydelig tilbakeblikk til en fantastisk helg!! Ingen fare med tiden nei, var i den gruppa som "venta" i butikken og det var ingen som så på kloka der, det er sikkert;-D

  SvarSlett
 5. Åååå så dumt at jeg ikke visste om dette :( Hadde vært så gøy å blitt med! Hvem arrangerte dette da tro? Kanskje jeg kunne meldt meg på en annen gang?
  Vennlig hilsen Sissel

  SvarSlett
 6. Det så ut som en inspirerende tur;)

  SvarSlett
 7. Hei og takk for sist!
  Hadde en strålende tur jeg også, og det var veldig hyggelig å treffe deg!
  Legger meg til som følger jeg, så jeg holder litt styr på hva du strikker (og syr...)

  Herlig!
  Klem!

  SvarSlett
 8. Det ser så morsommt ut. Jeg vil/skal være med på ett treff en gang det er helt sikkert. :)

  SvarSlett
 9. Hei, og takk for sist!
  Ser ut som om du har fått både i pose og sekk med sightseeing, godvær, strikking og shopping av både garn og sko. Flotte bilder også! :-)

  SvarSlett
 10. Høres ut som dere har hatt en helt fantastisk helg i vakre Bergen :-)

  Neste gang tror jeg jammen at jeg må være med også!

  SvarSlett
 11. En vakker dag burde jeg vimse meg til å melde meg på sånt, det ser jo knallgøy ut!

  SvarSlett
 12. Å, så fint det ser ut på turen din. Jeg vil også til Hillesvåg!

  SvarSlett
 13. Kjempekos og være på treff med deg :) er en smule misunnelig på mink garnet ja ;) koselig innlegg.

  SvarSlett
 14. Så ut som en flott tur! Lekkert garn du fikk tal i! Ha ei flott mai- helg! : )

  SvarSlett
 15. Hva skal man si, det var sååå gøøøøøy!!!! Takk for sist og håper det ikke blir sånn veldig lenge til vi treffes igjen!!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Tusen takk for for at du tar deg tid til å legge inn en kommentar.
Det er kjempehyggelig og jeg leser alle kommentarer.

Populære innlegg