Här kommer Pippi LångstrumpStoresøster ble invitert i Pippibursdag. Så istedet for å være en normal mor og gå i butikken og kjøpe utstyr, så gyver man løs på utfordringen med pippiparykk og svir av timesvis på det. Men fin ble hun, med parykk og fregner, forklekjole sydd av Hobbysjel, en gammel støttestrømpe og en av mine røde bunadsstrømper.

Lyst til å lage en selv?


Hekle ei lue (f.eks bruk denne som utgangspunkt). Jeg brukte bomull sport og heklekrok nr 4. Legg lua flatt og fest lange tråder langs den staven som blir liggende i bretten. Ikke mer avansert enn at jeg bare dro tråden under staven og så krysset jeg tråden slik at det ble en tråd på hver side av "hodet". Etterhvert viste det seg at bomull sport egentlig ble et for tynt garn til dette bruket, jeg måtte bruke så mye av det at parykken ville bli fryktelig tung. Jeg tok derfor annenhver tråd med ett tykkere og lettere garn.

Jeg festet noen tråder nedover lua også slik at jeg fikk festet garnet inntil lua. I ettertid ser jeg også at jeg burde ha festet tråder langs nederste kanten i tillegg. (se nederste bilde hvorfor). Flett håret på hver side slik man fletter vanlig hår.


Det hadde kanskje vært mulig å begrense lengden på trådene jeg brukte, det ble mye som måtte klippes av, men på en annen side ser jeg nå helt klart hvilken teknikk man kan bruke til en Rapunzel-parykk.

Og så må jo flettene stå rett ut. Jeg brukte en slags tjukk blomstertråd som jeg tredde ned i flettene og bøyde fint oppover. Det lønner seg å feste denne ståltråden på en måte slik at de ikke havner på avveie. 


Fest tråder foran som pannelugg. På bildet under ser man at jeg for et finere resultat burde ha festet tråder langs den nederste kanten også.

 
Forbedret utgave av parykken finnes beskrevet her.

Kommentarer

 1. Så utrolig flott! Dette er jo mye finere enn det man får kjøpt i butikken! Jeg kan tenke meg at storesøster ble veldig fornøyd:-) Virkelig verdt å nedlegge så mye tid når resultatet blir så bra!

  SvarSlett
 2. Så smart! Flott og morsomt. :)

  SvarSlett
 3. Fantastisk, jeg blir så imponert :D

  SvarSlett
 4. "Så istedet for å være en normal mor og gå i butikken og kjøpe utstyr, så gyver man løs på utfordringen med pippiparykk og svir av timesvis på det."

  HAHAHAHA! Jeg lo godt! Og veldig gjenkjennende.

  SvarSlett
 5. Wow! Jeg er imponert!

  SvarSlett
 6. "Så istedet for å være en normal mor og gå i butikken og kjøpe utstyr, så gyver man løs på utfordringen med pippiparykk og svir av timesvis på det."

  hahaha... Jeg har ikke barn selv, men en såkalt "normal" mamma, og selv om hun er best, hadde det vært morsomt om hun fant på sånn som det her til meg når jeg var lita!

  Den parykk-ideen var ganske god da! *håpe på kostymeparty snart*

  SvarSlett
 7. Kjempefin Pippi, nesten enda bedre enn originalen. Så flink du har vært :)

  SvarSlett
 8. Kjempeflott Pippi!
  Mykje flotte ting sidan sist eg var innom.

  SvarSlett
 9. Denne parykken var no kjempe fin den. Og så heimelaga, ingeting er betre enn det.

  SvarSlett
 10. Så herlig! Jeg har så mye mer sansen for denne parykken, enn en syntetisk og brannfarlig fra Standard. Super innsats og flott resultat! :)

  SvarSlett
 11. STILIG parykk! Dei kjøpte e jo so ekle også....denne såg god ut!
  Fint hekleteppe du lagar, behaglege fargar.

  SvarSlett
 12. I love that it is soo cute! I may steal the idea for world book day next year!

  SvarSlett
 13. Stilig! Parykk har jeg tenkt på noen ganger, men har aldri prøvd. Takk for idé og fremgangsmåte.

  SvarSlett
 14. Dæven da, at jeg ikke visste om dette føøør jeg skulle på den hippiefesten!!! Råstilig Pippi!

  SvarSlett
 15. Så flott. Her er det nedlagt mye arbeid. Har selv liggende en parykk som min mormor laget til meg for over 30 år siden - den er fremdeles i bruk når noen skal kle seg ut.

  SvarSlett
 16. Kreativt å lage parykk. Den ble fin. Enig i at man ikke kjøper karnevalstøy, men lager det selv. Det har jeg alltid gjort, men parykk, nei det har jeg ikke tenkt på. Men så har mamma alltid hatt noen i skapet som vi har lånt. Også pippi varianten.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Tusen takk for for at du tar deg tid til å legge inn en kommentar.
Det er kjempehyggelig og jeg leser alle kommentarer.

Populære innlegg