Litt glad


Jeg er jo som de fleste strikkeheklenerder, overøser alt og alle med de (for meg) mest fantastiske kreasjoner, når strengt tatt resten av verden driter i om lua er hjemmestrikket eller i akryl og kjøpt på H&M.

Vel, da storesøster sluttet i den forrige barnehagen så strikket jeg og heklet til de ansatte på avdelingen hennes. Å strikkehekle til folk man ikke kjenner blir litt som å spille dart i blinde, litt vanskelig å treffe blink (nå treffer jeg riktignok ikke så bra i dart om jeg ser heller da).
Men i går så jeg at hun ene brukte lua jeg heklet!
Da ble jeg litt glad, for jeg var nemlig svært usikker på om hun ville like den.Garn: Topp T’tå
Heklenål: nr 6
Størrelse: Passer hodestørrelse 54-56 cm, men enkel å justere til større/mindre.

lm – luftmaske
kjm – kjedemaske
st - stav

Hekle 6 lm og sett dem i ring med 1 kjm.
1. omg: 3 lm (tilsvarer 1. stav), deretter 11 staver omkring ringen, avslutt med 1 kjm i 3.lm. Det skal være 12 st på denne omgangen.
2. omg: 3 lm (tilsvarer 1.stav). 1 st til i 3.lm. Hekle deretter 2 st i hver st ut omgangen. Avslutt med 1 kjm i 3.lm. Det skal være 24 st på denne omgangen.
3. omg: 3 lm (tilsvarer 1.st), 2 st i neste st, deretter * 1 st i neste st og 2 st i neste *. Fortsett med det som står mellom *-* ut omgangen. Avslutt med 1 kjm i 3.lm. Det skal være 36 st på denne omgangen.
4. omg: 3 lm (tilsvarer 1.st), 1 st i neste st, deretter 2 st i neste st. * 1 st i de to neste st og så 2 st i neste st *. Fortsett med det som står mellom *-* ut omgangen. Avslutt med 1 kjm i 3.lm. Det skal være 48 st på denne omgangen.

Mål diameteren på sirkelen, den skal nå være 13 cm. Hvis den ikke er det hekle en omgang til der du har 3 st mellom hver økning.
5. omg: 3 lm (tilsvarer 1.st), 1 st i hver st ut omgangen. Avslutt med 1 kjm i 3.lm.
6. omg og så mange omganger som du ønsker: Gjenta omg 5.
Hekle noen omganger med en annen farge hvis du ønsker striper.

Med en så tykk nål så kan det være vanskelig å få heklet i stavene fra forrige omgang, da kan man like gjerne hekle i mellomrommet mellom stavene på forrige omgang.

Dette er en oppskrift som kan brukes med alle typer garn og størrelse på garn, man bare følger formelen for økning. Det skal økes 12 st hver omgang til ønsket størrelse, dvs man ha en mer st mellom hver økning for hver omgang.

Pynt lua med en blomst?

Legg opp 5 lm, 1 kjm i 1.lm (bruk gjerne en mindre heklekrok, 4 - 4,5)
1. omg: 1 lm (=1fm), 11 fm i ringen, avslutt med 1 kjm i lm.
2. omg: 5 lm (=1hst + 3 lm), hopp over 1 fm, 1 hst i neste fm, x 3 lm, hopp over 1 fm, 1 hst i neste fm x. Gjenta x-x ut omgangen. Avslutt med 3 lm, 1kjm i 2.lm ved omg begynnelse (= 6 3-lm-buer)
3. omg: 1fm + 1 hst + 3 st + 1 hst + 1 fm i hver 3-lm-bue, avslutt med 1 kjm i 1.fm (= 6 kronblad). Bøy fram kronbladet og hekle 1 kjm på baksiden av blomsten mellom blomstene – øverst i hst
4. omg: (Bytt farge hvis du ønsker) Hekle på baksiden av kronbladene, x 4 lm, 1 fm øverst i hst fra 2.omg x. Gjenta x-x ut omgangen (= 6 4-lm-buer på baksiden av kronbladene)
5. omg: 1 fm + 1 hst + 5 st + 1 hst + 1 fm i hver 4 lm-bue, avslutt med 1 kjm i 1. fm (= 6 kronblad) Hekle 1 kjm øverst i fm på baksiden mellom kronbladene (se 3.omg)

Kommentarer

 1. Skjønner godt hun brukte den, for lua var kjempefin!! Og takk for oppskrift, denne tror jeg at jeg vil prøve selv;)
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Så stilig lue, og så fint at du deler mønsteret med oss.

  SvarSlett
 3. Hei :) Lua var kjempefin den!!!
  så bra at du har lagt ut oppskrift, jeg vil også prøve :)) ps jeg er en skikkelig nybegynner på hekling og banner stille men inderlig når jeg holder på, hihi

  SvarSlett
 4. Fin lue! Morsomt å se at gaver blir brukt :)
  Synd jeg er tom for Topp'tTå, jeg skal jo ikke kjøpe garn...

  SvarSlett
 5. Stilig lue ja - og ekstra stas at det man lager blir satt pris på! Takk for mønster

  SvarSlett
 6. Takk for oppskrift og fin lue!

  SvarSlett
 7. Liker luen kjempegodt!
  Javist er det lotteri å gi hjemmehklede og strikkede gaver til dem man ikke kjnner godt. Og da blir man jo glad av å se det brukt!

  SvarSlett
 8. Så koselig å se at det en lager blir satt pris på og brukt. Tusen takk for at du er så snill og deler oppskriften :)

  SvarSlett
 9. Det er jo morro å se det man lager blir brukt.
  Ha en fin lørdag .-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Tusen takk for for at du tar deg tid til å legge inn en kommentar.
Det er kjempehyggelig og jeg leser alle kommentarer.

Populære innlegg