Fullstendig feilestimering

Nå jobber jeg riktignok i databransjen og feilestimering er et kjent problem, så jeg burde nok ha tatt alle litt mer hensyn til de ukjente faktorene.

Jula og rolige dager medfører automatisk litt mer håndarbeidstid, så da jeg planla å hekle et babyteppe/vognteppe så trodde jeg at det skulle være en smal sak. Utifra tidligere erfaringer med heklelapper så rekker jeg glatt 4 lapper på en dag og gjerne litt flere når man har god tid. Ifølge planen skulle teppet bestå av 20 lapper. Så med min eminente hoderegning og litt innlagt forsinkelse så burde teppet være ferdig på ei uke.

Men så kom alle problemfaktorene inn:
- Babyull -> tynt garn
- Fastmasker istedet for staver -> fryktelig tidkrevende
- Størrelsen på hver lapp ble mindre enn forventet, altså måtte jeg øke til 35 lapper

Etter godt over ei uke hekling ser jeg nå at jeg rekker stort sett ca 2 lapper pr dag og når hverdagen setter inn igjen så er jeg vel heldig om jeg rekker 1 pr dag, så istedet for forventet ferdigdato nyttårsaften så blir det nå laaangt uti januar.

Planen er at teppet skal se noe slikt ut (prikkene skal forestille bobler):
Rammene rundt er litt for tykke på denne skissen i forhold til de skal være, og muligens blir den ytterste rammen en bølgekant.

Kommentarer

 1. Ting vert nok ikkje alltid slik som ein har tenkt....

  SvarSlett
 2. Hehehe, feilestimering kan velte et hvert vel planlagt prosjekt. Men du kommer i mål, bare litt seinere enn planlagt. Lykke til videre. Det blir jo lekkert når det er ferdig.
  Godt nytt hobbyår til deg

  SvarSlett
 3. Det blir spennende å se dette prosjektet når en du blir ferdig, det blir nok kjempe lekkert. Kjenner til denne tidsklemma. En planlegger så mye også blir det lite av det, men en kommer i mål til slutt. Masse lykke til fra meg :)

  SvarSlett
 4. Ting Tar Tid :-)
  Vil bare ønske deg lykke til, plutsleig er teppet ferdig ;)

  SvarSlett
 5. Bare vent til teppet blir ferdig, det blir nok nydelig!!
  ha en god søndag og klem fra meg;)

  SvarSlett
 6. Ja, ikke alltid like lett å beregne når man er ferdig, men synes "mønstre" ser veldig fint ut! Lykke til!

  SvarSlett
 7. En god plan har du iallfall og ferdig blir det nok om ikke så brått. Gleder meg til å se det ferdige resultatet. Har forresten heklet favorittpulsvarmerene dine i romjula - det var et raskt og enkelt prosjekt. De ble veldig lekre. Takk for opskriften!

  SvarSlett
 8. Det er ikke alltid så lett å beregne tidsbruk nei... Men teppet blir sikkert knallfint når det blir ferdig. *heier fra sidelinja*

  SvarSlett
 9. Tusen takk for oppmuntringer, nå føler jeg det går rette veien. Kanskje jeg blir ferdig i helga?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Tusen takk for for at du tar deg tid til å legge inn en kommentar.
Det er kjempehyggelig og jeg leser alle kommentarer.

Populære innlegg