Lettlurt? Æ?

Nesten ikke i det hele tatt :-)
Plutselig, sånn helt uten jeg helt skjønte konsekvensen av hva jeg gjorde, så meldte jeg meg på en strikke-sammen-aktivitet på Hobbyboden.
Ikke bare skal vi strikke dette skjørtet:
Nederdel fra boka Feminin Strikk av Lene Holme Samsøe.
Det skal være ferdig til 1.august!

Jeg ser allerede nå at jeg kommer til å få problemer :-)
Etter nøye studier i garnbutikken (sånn ca 5 min i sommervarmen) endte jeg opp med å kjøpe grått garn, med mørkeblå kontrastfarge (Safran fra Drops til 40% nå i juli)Er veldig usikker på fargevalget mitt, men det føltes ut som den mest fornuftige fargen. Men så hadde det vært litt fint i rosa også eller i lyseblått eller i lysegrønt eller i beige eller......

Nå har den virkelige utfordringen slått til, jeg strikker løst og de som strikker vanlig med pinne 3,5 sier at det passer bedre med 3. Og da må nok jeg som strikker løst også gå ned til pinnestørrelse 3. Tanken på å strikke et helt skjørt på pinne 3 gjør meg helt svett. Og ikke er jeg størrelse small heller. Jeg hadde faktisk tenkt å strikke det litt lengre siden jeg er så høy.
(Mamma var behjelpelig og anbefalte meg å gå ned til pinne 2,5 siden jeg strikker løst, men da fikk jeg ihvertfall et anfall av hørselskade :-)

Men skjørtet er nydelig, så jeg regner med det vil være verdt all frustrasjon.

Kommentarer

 1. Ikke fortvil enda:) skjørtet er kjempefint, jeg har boka men har ikke tatt det store skrittet... enda.
  Stå på når du først er kommet i siget så går det fortere enn du tror. God sommer og lykke til med arbeidet. Det blir spennende å se resultatet.

  SvarSlett
 2. Dette blir spennende! Jeg fant dessverre ikke boken, kanskje like greit siden jeg litt skeptisk til egen gjennomføringsevne :P

  SvarSlett
 3. Skjørtet er jo nyyydelig, og blir sikkert innmari fint, gleder meg til å se det ferdig!

  SvarSlett
 4. Skjørtet er nydelig og garnet du har valgt å strikke av er kjempeherlig å strikke av synes jeg. :) Lykke til. Du kommer sikkert til å bli fornøyd når det er ferdig. :)

  SvarSlett
 5. Du skriver jo så utrolig bra, synes jeg ser deg når moren din foreslår pinne 2. *humre* Det er et nydelig skjørt da.

  SvarSlett
 6. Hehehe, eg veit akkurat kva du meiner! Eg strikker også laust og fant ut at eg måtte strikke pt-kjolen på pinne 2 og 2,5. Needless to say: den blei forkasta temmeleg fort:)

  Eg har også lyst til å strikke dette skjørtet, men i brunt. Grått er jo også ei fin farge:)

  SvarSlett
 7. Det kommer til å bli kjempefint! (men jeg er enig i at pinne 3 får holde, jeg hadde aldri blitt ferdig med noe så stort på 2.5:-) Jeg følger spent med på dere skjørtestrikkere, og har foreløpig klart å holde meg unna kal-en selv om jeg har aldri så bittelitt lyst på et sånt skjørt. Ha en fortsatt fin sommer!

  SvarSlett
 8. Motta min medfølelse og forståelse for pinne-tykkelse-frustrasjon! Skjørtet var nydelig og fargevalget ville blitt et mareritt for meg også. Nå er jeg eier av legger som egner seg til kaistålper så jeg legger ikke ut på et sånt praktverk ...
  Lykke til, og du - vær snill og hold oss underrettet om hvordan det går ;)

  SvarSlett
 9. Takk for oppmuntrende ord :-)
  Jeg skal ikke starte på skjørtet før til neste helg, så jeg har litt tid på å planlegge - psyke meg opp :-)

  SvarSlett
 10. Jeg har også latt meg lure eller inspirere som jeg kaller det ;-) Jeg er igang med mønster A, og ser jo at jeg nok kunne brukt en pinnestr mindre, men jeg rekker IKKE opp og begynner på nytt nei :-) (mulig jeg kommer til å angre på det senere, men....) Ønsker deg lykke til med skjørtestrikkingen og en fortsatt god sommer :-)

  SvarSlett
 11. Så spennende...skjørtet ser jo så fint ut..og fargevalget ditt syns jeg blir en fin variant. Ble litt frista til å gjøre det her skjørtet også, men da får det vente til våren..sånn at jeg kan bruke det neste sommer...vi får se.
  Håper du tar litt underveis bilder...om du har tid...tror du rekker det du vil rekke jeg..ønsker deg lykke til :)

  SvarSlett
 12. Kjempefint skjørt! så flink du er som får til sånne prosjekt :) Skulle ønske jeg kunne lage noe sånt til meg selv :) Ha en fin-fin sommer!

  SvarSlett
 13. Ja skjørtet er virkelig nydelig...
  Du får det nok ferdig, men innen 1.august???? Det hadde i alle fall ikke jeg klart.
  Kanskje hvis resten av juli blir skikkelig sur og kald! Sånn skikkelig "sitte inne og strikke" vær...

  SvarSlett
 14. Det skjørtet er så fint. Har selv lyst på det, men knipser meg på fingrene og lister meg ut her fra:p

  SvarSlett
 15. Modig prosjekt! Selv så jeg lengselsfullt på mønsteret da jeg fikk boka og innså at det var helt urealistisk å tro at jeg skulle klare å gjøre det ferdig. Flotte farger du har valgt! Lykke til og god (strikke)sommer!

  SvarSlett
 16. Det er eit flott skjørt, kjekt å strikke er det og! Eg har strikka det men i ca str 11 år, så det er jo litt forskjell! Fortsatt god sommer til deg:)

  SvarSlett
 17. Jeg er faktisk ferdigstrikket :-) full rapport kommer etter ferien.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Tusen takk for for at du tar deg tid til å legge inn en kommentar.
Det er kjempehyggelig og jeg leser alle kommentarer.

Populære innlegg