Babette-vibette

Vet ikke helt hva som gikk av meg, men jeg har ihvertfall endt opp med å hekle lappeteppet Babette (noe som ligner ihvertfall) i 40-årsdagsgave til ei venninne. Har advart om at valgte hun teppe (hun kunne velge mellom teppe og sjal) så er det tvilsomt om det blir ferdig til bursdagen som feires 31.januar.

Vel, dro på garnshopping 3.juledag og endte opp med Rauma Finull i 4 farger. Kjøpte ca 35 nøster, men har ingen anelse om det blir for lite, mye eller akkurat passe :-)Har startet å hekle etter ei lappeoppskrift som Vibbedille har laget. Bruker heklekrok nr 4,5 så teppet blir luftig og mykt.
Ser allerede nå en liten utfordring. Det melerte garnet er tykkere enn det ensfargede og da spesielt det hvite. Det gjør at lappen til venstre som inneholder lite hvitt er mye større enn lappen til høyre - det utgjør så mye som en hel omgang. Jeg får hekle ferdig og se hva jeg gjør for å justere. Ellers har Babetteoppskriften mange 2 raders lapper, det kommer jeg ikke til å lage, mulig jeg lager noen med 3 rader, men mest sannsynlig blir 4 rader det minste. (Fargene på bildet blir fryktelig grått, men jeg rakk ikke å ta bilde i de 2 minuttene det var ordentlig dagslys i dag :-)
Foreløpig så har jeg planer om at teppet skal bli 120x180 cm.
Hvis jeg er litt ambisiøs og satser på å bli ferdig til 31.januar så må jeg vel være ferdig med å hekle alle lappene 20.januar.
Jeg trenger 96 lapper i str 15x15 cm, dvs en 12-raders lapp utgjør 4 lapper.
Siden jeg allerede har startet og det er 22 dager igjen å hekle på, så må jeg hekle 4 lapper pr dag for å rekke det. Vel, heklinga er kanskje mulig å greie, men jeg er litt bekymret for monteringa :-)

Kommentarer

 1. De teppene er så fine, lekkert med litt rolige farger til det mønsteret. Heldig venninne som får en slik flott gave!

  SvarSlett
 2. Skal heie på deg! Synes du hadde valgt behaglige farger. Misunner venninnen din....flott gave.

  SvarSlett
 3. Det er en fantastisk gave, og ser utrolig flott ut med de fargene. Slike farger passer jo også inn hos de fleste tror jeg. Lykke til. Håper du publiserer bilde av det ferdige produktet også?

  SvarSlett
 4. Litt av et prosjekt du har gitt deg i kast med, men det blir jo en nydelig gave!

  SvarSlett
 5. Det ser ut att bli ett härligt fint teppe! Lycka till med arbetet :)

  SvarSlett
 6. Elsker fargene du har brukt:) Blir nok et kjempe fint teppe.

  SvarSlett
 7. Du skal ha for pågangsmotet i hvert fall! Fargene var helt nydelige, duse og fine. Det blir en fantastisk gave, enten den blir ferdig til dagen eller ei. Jeg skal heie på deg i hvert fall!

  SvarSlett
 8. Stilig, og et sprekt prosjekt. Jeg er sikker på du rekker 4 ruter om dagen, men stakkars deg og all monteringen. Jeg skal heie på deg når den tid kommer.

  SvarSlett
 9. Lekre farger, jeg gleder meg til å følge utviklingen, har veldig lyst til å sette igang jeg også nemlig... ;o)

  SvarSlett
 10. OJ!
  Men det kommer att bli vackert! Härliga färger du har valt. Det blir en lyxig gave!

  SvarSlett
 11. Gleder meg til å se resultatet. Det blir nok et skikkelig fint teppe. Likte fargevalget. Kanskje noe jeg også kan prøve meg på... Jeg vil nok bruke atskillig lengre tid enn det du har tenkt å bruke på dette. Kanskje jeg kan lage et som julegave til noen til neste år:-)

  SvarSlett
 12. Ojojoj, dette skal jeg jammen følge med på! jeg drømmer om et babetteaktig teppe (ooog et bølgeteppe), og fargene du har valgt her var virkelig lekre, og anderledes enn de babetteteppene jeg har sett på Flickr. Spennede!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Tusen takk for for at du tar deg tid til å legge inn en kommentar.
Det er kjempehyggelig og jeg leser alle kommentarer.

Populære innlegg