Prematuroldemorruteteppe


En kjempestor oldemorrute eller et lite prematurteppe.
Mål: 39x39 cm
Garn: Babyull
Heklenål: 3,5

Enkel oldemorrute:
1. omg: 6 lm og fest i ring med kj.m
2. omg: 3 lm, 2 st i ringen, 3 lm (hjørne), * 3 st i ringen, 3 lm *, *-* hekles 3 ganger. Avslutt med1 kj i 3. lm. Snu arbeidet.
3. omg: 3 lm, 2 st, 3 lm, 3 st i lm-buen, 1 lm, * 3 st, 3 lm, 3 st i neste lm-bue, 1 lm *, *-* hekles 3 ganger. Avslutt med 1 kjm i 3. lm. Snu arbeidet.

4. omg: 3 lm, 2 st i lm-buen, 1 lm, * 3 st, 3 lm, 3 st i hjørnebuen, 1 lm, 3 st i neste lm-bue, 1 lm *, *-* hekles 3 ganger. Avslutt med 1 kj.m i 3.lm. Snu arbeidet.


Fortsett som 4. omgang med en stavgruppe i hver lm-bue på sidene og 2 stavgrupper i hjørnene. Hekle så mange omganger som du ønsker størrelsen på teppet. Her har jeg heklet 2 og 2 omganger med samme farge.


 

Og en stor juniorhobby på snart 4 måneder er alt for stor for et lite prematurteppe :-)

Kommentarer

 1. Etter jeg er ferdig med vognteppet jeg fikk oppskriften av fra deg, vil jeg hekle dette teppe. Kjempesøtt! Og ingen tråder å feste, eller?

  SvarSlett
 2. Må nok skuffe deg der :-) Fordi det er hull i teppet så må man feste endene med nål ellers blir de liggende veldig "synlig" og lett å dra ut. Men da er det bare å gjøre som meg - jo flere omganger man hekler i samme farge - jo færre ender :-)

  SvarSlett
 3. Så om jeg skulle velge bare en farge (noe jeg neppe gjør, men likevel)Så blir det minimalt med tråder å feste? Hadde nok ikke vært så allergisk med trådfeste, om ikke det hadde vært for prosjektet jeg holder på med nå. Teppe jeg hekler nå blir så nydelig, og det er artig å hekle, men du og du, synes jeg bruker like lang tid på å feste tråder som å hekle jeg.

  SvarSlett
 4. Du kan regne 2 tråder pr fargeskift, så ensfarget vil det kun bli 2 tråder :-)

  SvarSlett
 5. Nydelig teppe, det enkle er ofte det beste! Trådfesting er ingen fest nei, ugh, og i hvert fall ikke på sånne hullete prosjekter.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Tusen takk for for at du tar deg tid til å legge inn en kommentar.
Det er kjempehyggelig og jeg leser alle kommentarer.

Populære innlegg