Dødslekene


Den verste og beste boka jeg har lest de siste årene er Dødslekene (The hunger games) av Suzanne Collins.
Det er en ungdomsbok, så eg kjøpte den i gave til det ene fjortissøskenbarnet mitt. Siden jeg var på ferie og boka var tilgjengelig, tok jeg meg den frihet å smuglese boka før jeg ga den bort, jeg er kjip sånn. :-)
Jeg fikk bakoversveis, ble helt fysisk dårlig av den, vondt i magen, kvalm, hyperventilerte og alt sammen på en gang. Men å legge den fra seg var helt umulig.

Handlingen er svært enkel å oppsummere:
Reality-tv i framtiden. Slipp 24 undommer i alderen 12-18 inn på en lukket arena. Den som overlever har vunnet.

Heldigvis visste jeg at det var en serie på 3 bøker så det var innlysende at hovedpersonen kom til å vinne. Men hva med alle de andre personene man ble glad i og som måtte dø for at hun skulle vinne.....

Jeg var på nippet til å ikke gi bort denne fæle boka til kusina mi, men ei som jobber i ungdomsskolen sa at ungdommer ser boka på litt annnen måte en voksne. Og hun hadde vel rett for kusina mi elsker denne serien og har lest den x antal ganger.

Og nå kommer den på kino. Egentlig så bør jeg ikke se den, men jeg klarer nok ikke å la være. :-)

Premieren er 22. mars og billettsalget starter i dag!


Og filmmusikken er nydelig.

Kommentarer

 1. Datteren min på 13 elsker disse bøkene! Selv har jeg ikke lest de, men tror jammen jeg skal snuse litt i de jeg også da.. :)

  SvarSlett
 2. Jeg har også lest de bøkene. Synes de var kjempe fine. Klarte ikke å legge de fra meg...Gleder meg til filmen(e?) kommer!
  Klem

  SvarSlett
 3. Jeg har aldri lest bøkene, men fått filmen anbefalt av en kollega som er storfan! Jeg gleder meg så utrolig til å se denne på kino!

  SvarSlett
 4. Gleder meg til den kommer på kino. har bok nummer to liggende i bokhyllen og jeg kan ikke vente med å kaste meg over den. Kjempebra bok, også så fin sang:)La meg som følger av bloggen din:)

  SvarSlett
 5. Anbefaler å lese bøkene, og siden de er tenåringsbøker så er de superlettleste også.

  Gråbrekka: Så hyggelig!

  Amylin: jeg er med!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Tusen takk for for at du tar deg tid til å legge inn en kommentar.
Det er kjempehyggelig og jeg leser alle kommentarer.

Populære innlegg